LOOK VAN DE MAAND
email.png
Forward
 
Een lege canvas

Deze maand halen we inspiratie uit de essentie van kleuren. Wat voegen deze toe aan onze omgeving, interieur en sfeer. Een kleurkeuze is erg persoonlijk, daarnaast kan kleur ook invloed hebben op je gevoel.
Voor interieurvormgevers is kleur een van de belangrijkste aspecten bij een intake. Deze look is geïnspireerd op een lege canvas, dit geeft ons de mogelijkheid om alles naar wens in te vullen/kleuren. Elke maand bij het bedenken van de look, starten we met een leeg “moodboard’’. Hierbij bedenken we een thema, stijl en kleurenpallet. Welke kleur heeft jouw voorkeur?


Kleurenpalet:

Dit kleuren palet is gebaseerd op een lege canvas(schilderij), met als achterliggende gedachte dat ieder hier zijn eigen draai aan kan geven. Dit zorgt voor eindeloze mogelijkheden aan opties. Een interieurvormgever kan je helpen met de zoektocht naar een passend kleurenpalet.

Een aantal basics

Start met een basiskleur. Bedenk welke materialen en kleuren je wilt toepassen op de vloeren en wanden. Door toevoeging van een accentkleur ontstaat er een dynamisch geheel. Voor het maken van de juiste combinatie en balans, kun je materiaal/kleur staaltjes aanvragen. Hiermee creëer je automatisch een bepaalde sfeer, en zie je of het geheel tot zijn recht komt.

Of je nu voor een ton-sur-ton gaat of kiest voor contrasterende kleuren. Door het uitproberen van verschillende ideetjes, kom je er gaandeweg achter of dit wel of niet bij je past. Een mooi voorbeeld hiervan is het maken van een moodboard.

Licht bepaald kleur


Lichtinval in de ruimte zorgt voor een verandering in de waarneming van kleurentinten. Door zowel daglicht als kunstlicht veranderd de intensiteit van de kleur. Daarom raden wij altijd aan om je kleurstalen mee naar huis te nemen, zodat je ze in het juiste licht kan bekijken.

Een klein beetje kleur zorgt voor fleur! 

Door kleine toevoeging van kleur kun je de ruimte vrij gemakkelijk een andere look geven. Als je aan het renoveren bent kun je ook beginnen met de kleine dingen. Met accessoires zoals kussens, poefjes en plaids creëer je op een relatief simpele manier een nieuwe sfeer binnen de ruimte. Het aanpassen van gordijnen zorgt ook voor een ander thema aan je interieur. 

VANNESTE G

Manpadstraat 22A - 8510 Bellegem - 056 22 75 16 - 0497 44 41 25

decorettevanneste@skynet.be

  • Facebook
  • Instagram